<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1122557164519905&ev=PageView&noscript=1" />

EILAND GEKOCHT

Ontdekking, liefde en een nieuw begin op Wijland
 
Het moet ruim een half jaar geleden zijn geweest dat ik tijdens een wandeling over het 'Eerstelingenpad', dat rondom het Oosterdelgebied in Broek op Langedijk loopt, een eilandje ontdekte. Ik stond op 't grasveld dat naast de gemoedelijke Broekersluis ligt en keek nieuwsgierig om me heen. Ik zag een bruggetje naar een verwilderd eiland met daarop in de verte een verlaten kas. "Goh, van wie zou dat zijn, wat een bijzondere plek", dacht ik toen.
 
Twee weken later liep ik hetzelfde rondje met een vriendin. "De familie van mijn ex heeft hier ergens een eiland", zei ze terwijl we langs de sluis liepen. "Vast niet die met die leuke kas," zei ik nog, en ik we liepen samen naar het eiland. Mijn vriendin wierp een blik op de plek. "Jawel," zei ze, "want ik herken het van de foto's."
 
We zijn nu een half jaar verder. Lang verhaal kort: het eiland bleek te koop, ik werd verliefd en de liefde bleek een gedeelde liefde met mijn lieve vriendin Nanda die ook een groen hart heeft,..... en nu is het van ons!
 
Wijland: Ons Paradijs
 
Ons nieuwe paradijsje, dat we Wijland hebben gedoopt, is 2100 vierkante meters groot, met een oude kas van 10 meter breed en zeker 35 meter lang. Het eiland bevat kapotte steigers, een overdekt haventje en zelfs een mancave! We kunnen ons geluk niet op. Wijland is zo genoemd omdat het van ons samen is en we het graag delen. We geloven dat het land niet werkelijk van ons is, maar dat we het in bruikleen hebben van moeder aarde.
 
Toekomstplannen
 
"Maar wat gaan jullie daar dan doen?" is uiteraard de veelgestelde vraag. Voorlopig moeten we jullie het antwoord schuldig blijven. We hebben een gigantische klus aan het opruimen en opknappen van het eiland en de kas en willen onze tijd en aandacht hier volledig aan besteden. Het is voor ons duidelijk dat we er een plek van willen maken die we kunnen delen met anderen, terwijl we de rust en ruimte van deze prachtige omgeving respecteren. We nemen de tijd om het eiland en de buurt te leren kennen en te onderzoeken wat de mogelijkheden en beperkingen zijn.
 
Volg Ons Avontuur
 
Er is een Instagrampagina voor ons avontuur, en we kunnen heel veel handjes gebruiken om dit verwaarloosde paradijsje op te knappen. Volg je ons op [Instagram](http://instagram.com/welkombijwijland)?
 
Wij kijken uit naar deze spannende reis en hopen dat jullie deze samen met ons willen beleven!
 
---
 
Met deze blogpost willen we jullie meenemen op ons avontuur met Wijland. We zijn vol enthousiasme en nieuwsgierigheid begonnen aan dit project en hopen dat jullie met ons mee willen kijken, denken en misschien zelfs helpen. Samen kunnen we van Wijland een bijzondere plek maken waar natuur, rust en gemeenschap samenkomen.



ShareThis Copy and Paste