<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1122557164519905&ev=PageView&noscript=1" />

VISUAL THINKING STRATEGIES

Certificaat in the pocket!
 
Helemaal onder de indruk ben ik van Visual Thinking Strategies (VTS), een methode ontwikkeld in het MoMA (Museum of Modern Art) in New York. Met VTS leer je op een andere manier naar kunst (en de wereld om je heen) te kijken. Door samen naar een kunstwerk te kijken en te bespreken wat je ziet, ontwikkel je niet alleen je observatievermogen, maar ook je kritisch denken en empathie.
 
De kern van VTS is simpel, maar krachtig: je stelt open vragen, zoals "Wat gebeurt hier?" en "Waar zie je dat aan?" Hierdoor ontstaat een gesprek waarin elke deelnemer vrij is om zijn of haar eigen interpretatie te geven. Het mooie is dat er geen goed of fout antwoord is; iedereen ziet iets anders en dat maakt de uitwisseling zo waardevol.
 
Wat ik zo bijzonder vind aan VTS, is dat het niet alleen in musea of kunstlessen wordt gebruikt, maar ook een plek heeft in het onderwijs en in persoonlijke ontwikkeling. Het helpt om écht te luisteren naar elkaar, samen te reflecteren en tot nieuwe inzichten te komen. Het certificaat is binnen, en ik sta te popelen om deze methode verder te integreren in mijn werk en anderen te inspireren met de kracht van VTS!



ShareThis Copy and Paste